ßßß
Cookit - przepis na Ryba w panierce cytrynowo-koperkowej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba w panierce cytrynowo-koperkowej
Składniki
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Bułka tarta
Skóra z cytryny
Koperek
Mleko
Mąka
Dorsz
Ryba
Wykonanie
Jeśli znudziły Wam się tradycyjne panierki do ryb polecam ten oto przepis. A znalazłam go u Pauliny. Minimalnie go zmodyfikowałam zastępując
pietruszkę
koperkiem
.
Składniki:2 kawałki dowolnej
ryby
- u mnie
dorsz
sok z cytryny
sól
,
pieprz
Panierka:pół szklanki
bułki tartej
2 łyżki otartej
skórki z cytryny
2 łyżki siekanego
koperku
jajko+odrobina
mleka
mąka
Sposób przygotowania:1.
Rybę
skropić
sokiem z cytryny
i oprószyć
solą
i
pieprzem
.2.
Bułkę tartą
wymieszać z
koperkiem
i
cytrynową skórką
,
rybę
panierować w odpowiedniej kolejności: najpierw w
mące
,
potem
w
jajku
z
mlekiem
, a na końcu w panierce z
bułki
i dodatków.3.
Rybę
smażyć na rozgrzanym
oleju
na złoty kolor i podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)Źródło: Smak mojej kuchni
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/02/ryba-w-panierce-cytrynowo-koperkowej.html
Przepisy powiązane
Ryba w cieście naleśnikowym
Ryba panierowana
Kotlety rybne z oczkiem- fishburger
Fish and chips
Brokuły pod beszamelową pierzynką
Składniki powiązane (0)