Przedstawiam dziś prosty i smaczny pomysł na fisburger z oczkiem. Tak przyrządzone kotleciki podaje w bułce z ketchupem, sosem czosnkowym, sałatą i innymi dodatkami- wedle upodobania.Składniki:Ø 70 dag świeżej rybyØ ½ szklanki mlekaØ 6 jajØ 1bułkaØ 1 duża cebulaØ ½ łyżeczki przyprawy do rybØ SólØ PieprzØ Bułka tarta i mąka w równych proporcjach do panierkiWykonanie:Rybę wraz z cebulą, namoczoną i odciśniętą z mlekabułką zmielić w maszynce. Dodać 2 jaja, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Dokładnie wymieszać, formować kotleciki, obtaczać w bułce z mąką i smażyć na złoty kolor. Zostawić kotlety na patelni i na każdym położyć po jednym jajku sadzonym, lekko przysmażonym. Przykryć patelnię i po chwili podawać jeszcze ciepłe do bułek.