ßßß Cookit - przepis na Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

nazwa

Wykonanie

Kiedyś robiłam podobną rybę, ale w sosie z torebki..tym razem postanowiłam trochę pokombinować i zrobiłam również smaczną rybę [ pomimo nawet ciut przypalonej cebuli]..ale zdjęcia nie udało mi się lepszego zrobić....ale uwierzcie była smaczna...
1 kg filetów z dowolnej ryby
1 szkl.mleka
sól, pieprz
przyprawa do ryb
mąka
1 szkl.śmietany
koperek
2 łyżki sera żółtego
1 duża cebula
Filety [ nie rozmrożone] namoczyć na 1/2 godz.w mleku [ w między czasie pokroiłam na kawałki].Mąkę wymieszać z przyprawami , obtoczyć w niej rybę i usmażyć .Cebulę pokroić i zeszklić na oleju [ moja trochę się przypaliła] i przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami i koperkiem.Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut, posypać startym serem żółtym i piec, aż ser lekko się zapiecze.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/10/1522-ryba-w-sosie-smietanowo-koperkowym.html