ßßß
Składniki:4 jajka (oddzielamy białka od żółtek)1 łyżka miodu1 pełna szklanka mąki3 duże jabłka obrane i starte na tarce o dużych oczkach20 dag białego sera (użyłam zwykłego, rozdrobniłam go widelcem)szczypta cynamonu i gałki muszkatołowejsólolej do smażeniacukier puder do posypania gotowych placuszków
Sposób przygotowania:1. Żółtka ucieramy z mąką, miodem, jabłkami, serem i solą, Doprawiamy do smaku cynamonem i gałką muszkatołową.2. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę, delikatnie mieszamy masę jabłkową z pianą.3. Placuszki smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoto. Odsączamy na papierze z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.4. Jeśli zostało nam ciasta to możemy go przechować w lodówce. Następnego dnia również usmażone z niego placuszki będą wyśmienicie smakować. Sama wypróbowałam :)
SMACZNEGO :)Źródło: Moje wypieki