ßßß

Składniki:Biszkopt:6 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąki tortowej (można dać część mąki ziemniaczanej)1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego3 łyżki kakao1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat waniliowyMasa budyniowa:1 budyń śmietankowy lub waniliowy2 łyżki cukru0,5 kostki margaryny lub masła1,5 szklanki mleka (ok 400 ml)Masa cappuccino:60 g dowolnej kawy cappuccino1 łyżka kawy rozpuszczalnej (można pominąć)2 śmietany śnieżki400 ml mleka3 łyżeczki żelatynySposób przygotowania:1. Przygotować biszkopt: ubić białka z odrobiną soli, dodawać żółtka, cukier, aromat, delikatnie wmieszać mąkę, suchy budyń, kakao i proszek do pieczenia. Upiec. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż.2. Ugotować budyń. Wystudzony zmiksować z margaryną.3. Przygotować masę cappuccino: zagotować mleko, rozpuścić kawę cappuccino i rozpuszczalną, wystudzić. Jak będzie zimne wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody, wystudzić i wmieszać do masy.Uwaga! Gotowe biszkopty można nasączyć ponczem: 1 szklanka wody + sok z cytryny + 1 łyżka cukru.Przełożenie ciasta od dołu:połowa biszkoptumasa budyniowamasa cappuccino (odłożyć trochę do dekoracji)połowa biszkoptureszta masy kawowejGotowe ciasto posypać tartą czekoladą lub posypką czekoladową.SMACZNEGO :)
Źródło: Smak domu...