ßßß
Składniki (na 12 muffinów):125 g mąki125 g cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżeczki kakao (w proszku, nie rozpuszczalnego)2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej125 g miękkiego masła2 jajka2 łyżeczki ekstraktu waniliowego2 łyżki mlekaRozgrzać piekarnik do 200 stopni.Wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i kawę.Do mieszaniny dodać masło, jajka, ekstrakt. Wszystko szybko wymieszać, do połączenia składników. Dodać mleko, połączyć.Masę przełożyć na formę do babeczek wyłożoną papilotkami.Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 20 minut. Mufinki są gotowe, gdy przy lekkim naciśnięciu są sprężyste, a patyczek włożony w samym środku, do dna, jest suchy i czysty.