Tort ..i jak to u mnie czasem bywa..zapomniałam zrobić zdjęcia z całego tortu..a po urodzinach córki został tylko kawałek...ale to chyba znaczy, że torcik gościom córki smakował.. Składniki na 1 biszkopt3 jajka3 łyżki mąki3 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek cukru1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaDodatkowo do biszkoptów:2 łyżki kakaoodrobina zielonego barwnikaMasa do przekładania:1 budyń śmietankowy3/4 kostki miękkiego masła1 płaska łyżka cukru pudru1 łyżka mleka1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoBiałka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijając. Dodawać stopniowo żółtka i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 45 minut (do tzw. suchego patyczka).Podobnie upiec biszkopty z dodatkiem kakao i barwnika. Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tylko w 3/4 części mleka. Całkowicie ostudzić. Masło ucierać mikserem z łyżką cukru pudru, a potem partiami dodawać budyń cały czas miksując. Później dodać łyżkę mleka i ekstrakt waniliowy .Biszkopty [ ja przekroiłam na połowę] nasączyć , przekładać masą i dżemem.Dowolnie udekorować.