Puszysta a jednocześnie wilgotna i bardzo smaczna babka piaskowa . Przygotowanie nie nastręcza żadnych problemów - masło, cukier i jajka muszą być dokładnie utarte. Lekko waniliowy i maślany smak sprawia, że babkę z przyjemnością się zjada. Idealna do herbaty.150 g masła, miękkiego200 g cukru200 g mąki50 g skrobi kukurydzianej lub maki ziemniaczanej4 jajka3 łyżki mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki ekstraktu z waniliicukier puder do posypaniaPiekarnik nagrzewamy do 180 st C. Foremkę na babkę dokładnie natłuszczamy.Masło i cukier ucieramy na puch, kolejno dodajemy po 1 jajku dokładnie ucierając. Dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia, mleko i ekstrakt z wanilii. Mieszamy. Masę wykładamy do przygotowanej foremki. Pieczemy ok 40-50 minut (należy sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto wykładamy na kratkę do wystudzenia. Posypujemy cukrem pudrem.