ßßß
Cookit - przepis na Ciasto kawowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciasto kawowe
Składniki
Biszkopty
Kakao
Cukier
Mąka
Jajko
Proszek do pieczenia
Mleko
Masło
Śmietanka
Rodzynki
Cappuccino
Żelatyna
Śmietana śnieżka
Czekolada
Wykonanie
Pyszne ciasto..
Biszkopt
kakaowy
3/4 szkl.
cukru
1 szkl.
mąki
4
jajka
4 łyżki
kakao
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
Masa budyniowa2 szkl.
mleka
20 dkg
masła
2 budynie
śmietankowe
z
cukrem
2 łyżki
rodzynek
Masa kawowa2 szkl.
mleka
5 dkg
kawy cappuccino
w proszku3 łyżeczki
żelatyny
2 op.
śnieżki
Białka
ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać
cukier
, dalej ubijając. Dodawać stopniowo
żółtka
i ubijać.
Mąkę
wymieszać z
proszkiem do pieczenia
, wsypać do masy jajecznej , dodać
kakao
i delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 45 minut.Ostudzić i przekroić na połowę.Masa budyniowaBudynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Masło
utrzeć i stale ucierając dodawać ostudzony
budyń
, na koniec dodać
rodzynki
i wymieszać.Masa kawowa
Żelatynę
rozpuścić w 3/4 szkl.gorącej
wody
.
Mleko
zagotować i rozpuścić
kawę
, schłodzić, wsypać
śnieżki
i ubić,na koniec dodać
żelatynę
.Połowa
biszkoptu
Masa budyniowaMasa kawowa [odstawić do schłodzenia]Połowa
biszkoptu
Odrobina masy budyniowejStarta
czekolada
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/05/629-ciasto-kawowe.html
Przepisy powiązane
Torcik czekoladowy Pierzynka
Ciasto Cappuccino
Milky way & magic stars cupcakes
Muffinki z rodzynkami i białą czekoladą
tort lizakowy
Składniki powiązane (0)