ßßß
SKŁADNIKI NA CIASTO :150 g masła0,5 szklanki cukru3/4 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka4 łyżek mleka3 łyżki kakao5 batoników 'milky way'SKŁADNIKI NA KREM :250 ml śmietanki 30 % lub 36 %5 batoników 'milky way'posypka do dekoracji - polecam gwiazdki 'magic stars'Wykonanie kremu z powodu czasu potrzebnego na schłodzenie zajmuje najwięcej czasu, więc zacznijcie od niego. :) Śmietankę wlewamy do rondelka, podgrzewamy ją na małym ogniu i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki batoników.
Całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia na małym ogniu i odstawiamy do przestygnięcia. Chłodną masę wstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin, ja przygotowałam ją dzień wcześniej wieczorem i chłodziłam całą noc, rano była gotowa do ubicia i dekorowania. :)
Czas na przygotowanie ciasta. Masło ucieramy (można mikserem, pałką - czym Wam wygodniej) na puszystą masę, następnie dodajemy cukier i ponownie ucieramy. Dodajemy jajka, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko - tu już do wymieszania użyłam miksera, by mieć pewność, że wszystkie składniki idealnie się ze sobą połączyły. Do gotowej masy dodajemy pokrojone batoniki 'milky way' i mieszamy łyżką.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ja używam foremek silikonowych, więc wykładam je papierowymi papilotkami a następnie napełniam ciastem do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy ok 15 - 20 minut, ja stan upieczenia sprawdzam wykałaczką. :)
Upieczone babeczki odstawiamy do przestygnięcia, ze względu na oczekiwanie na krem postoją sobie całą noc, więc gdy będą chłodne przykryjcie je, by nie wyschły. Gdy masa na krem będzie już odpowiednio schłodzona, ubijamy ją mikserem na sztywną masę.
I czas na najlepsze, czyli dekorowanie. <3 Oprócz kremu użyłam również 'magic starsów', wyglądały cudownie na jasnym kremie.
Na koniec zostawiam Was z galerią słodkich zdjęć. Wyszło pysznie, polecam upiec każdemu! <3



