Wykonanie
Kolejny raz zahaczamy o klasyczne klimaty kuchni polskiej, tym razem w sałatkach. To taka swojska, typowa obiadowa paciaja w sam raz do
ziemniaków, pajdy
chleba czy kotleta
sojowego a'la
schabowy ;) Nie wiem
czemu ale szynkożernej znajomej
rodzynki smakowały jak
kurczak.Swoją
drogą niezłe mam ostatnio tempo! Nie gotuję co prawda codziennie, i niektóre z przepisów powstały nawet dwa tygodnie temu, ale dzięki temu, że czasem robię kilka rzeczy na raz, prawie codziennie można umieszczać jakiś post :) Mam nadzieję, że do końca marca wpisy będą pojawiać się codziennie ;)Na 4 porcje potrzebujemy :Szklanka startej
kapustySzklanka posiekanych
ogórków kiszonychPół szklanki
kukurydzyPół szklanki
rodzynek1 nieduże
jabłko pokrojone w kosteczkęKopiasta łyżeczka
natki pietruszkiPól szklanki
śmietany słonecznikowej zmieszanej z 0,5 łyżeczki
octu winnego, łyżką
wody po kiszonych ogórkach, jeśli lubicie sałatki tonące w sosach to można więcej
Sól i
pieprz do smakuTo kolejny z tych przepisów, gdzie wszystko wrzucacie do miski, energicznie mieszacie, doprawiacie
solą i
pieprzem i odstawiacie na co najmniej 15 minut do lodówki.