Wykonanie
Kurczak jest idealny na takie upalne dni. Zdrowy, z warzywami, a do tego dodałam
ananasa i
brzoskwinię z puszki. Odrobina
chili nadała potrawie ostrości i wyszło naprawdę pyszne! Czasem warto trochę pokombinować w kuchni:) Tym razem nie ma zdjęć krok po kroku, gotowałam trochę w warunkach
polowych:)

Potrzebujemy:2
piersi z kurczaka1
paprykę2
pomidory1
marchewkę1
pora2
brzoskwinie z puszki4 plasterki
ananasa z puszki1
papryczkę chiliprzyprawy - meksykańska (
kminek,
oregano,
papryka),
sól,
pieprzszklanka
wodyPierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, przyprawiamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę,
pomidory, pokrojoną w plasterki
marchewkę,
chili (bez pestek) i
pora.
Ananasa kroimy na małe trójkąciki i również dodajemy do potrawy, wlewamy szklankę
wody. Dusimy pod przykryciem aż
marchewka będzie miękka. Następnie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę
brzoskwinię, gotujemy pod przykryciem przez 10 minut. Gotowe:) Ja podałam z kluskami ponieważ zabrakło
ryżu:) Myślę, że z
ryżem też będzie wyśmienite.