Zupa Tajska z warzywami, mięskiem, avocado, kiełkami fasoli Mung a wszystko podane w soczystym grejpfrucie. Całość posypana jest odrobiną suszonych pomidorów w płatkach i podane jest na niteczkach chili. Przyozdobiłam kwiatuszkami wyciętymi z avocado.Składniki:duży grejpfrut - na miseczkisok z połowy grejpfruta2 piersi z kurczakaporpół avocadomarchewgarść kiełków fasoli Mungniteczki chili250ml zimnej wody"Pomysł na....tajską zupę z kurczakiem" WiniaryPrzygotowanie:Mięso z kurczaka oczyszczam, opłukuję pod wodą i kroję w kosteczkę. Do garnka wlewam około 1litr wody i zagotowuję ją. Następnie dodaję do garnuszka mięso i podgotowuję około 10 minut. W tym czasie pora i marchewkę myję i kroję w paseczki. Po 10 minutach dorzucam do garnka pokrojone warzywa oraz kiełki. W zimnej wodzie (250ml) rozpuszczam większą część opakowania Pomysłu Na..i dolewam do garnka mieszając. Podgotowuję jeszcze 10 minut po czym dosypuję pozostałą część opakowania z przyprawą Pomysłu Na...Avocado kroję w dowolne kawałeczki i dorzucam do zupy tuż pod koniec gotowania.Grejpfruta przekrajam na pół i wydrążam środek. Sok z jednej połówki dolewam do zupy.Staram się wydrążyć owoc tak, aby odrobina miąższu została bo potem pysznie komponuje się z zupą.Gotową zupę przelewam do wydrążonych miseczek z grejpfruta i posypuję płatkamisuszonych pomidorków.Smacznego.