Wykonanie
Takiego śniadania tu jeszcze nie było. Tosty
jadłam nie raz, aczkolwiek nigdy nie pojawiły się na blogu. Za to dziś z samego rana - smażę. Francuskie tosty z
bułki kukurydzianej . Ciąg dalszy jesiennych smaków, pumpkin spice i
dynia . Do tego
cynamonowo - imbirowa
śliwka z
słodyczą daktyli . Nie brakuje chrupiących
nerkowców oraz ziaren kakaowca, a by było jeszcze smaczniej całość obficie polewam tahini . Rozpływało się w ustach! Zdjęcia tylko nieudane...



wegańskie
dyniowe tosty francuskie z
bułki kukurydzianej na
oleju kokosowym podane z
cynamonowo-
imbirową śliwką,
nerkowcami, ziarnem kakaowca oraz tahinivegan pumpkin French toasts from the cornmeal bun fried with coconut oil served with cinnamon-ginger plums, cashews, cocoa nibs and tahini

Składniki:- duża
bułka kukurydziana (lub inne
pieczywo)- 1/2 szkl.
mleka migdałowego (lub inne roślinne)- pumpkin spice- 2 łyżki puree
dyniowego- łyżeczka mielonego
siemienia lnianego- łyżeczka
ksylitolu-
olej kokosowy (lub inny) do smażeniaWymieszać
mleko wraz z
przyprawą,
cukrem,
dynią i siemieniem. Następnie moczyć w nim pokrojona w dowolny kształt
bułkę i smażyć na rozgrzanym
oleju kokosowym z obu stron po ok. 5-7 min. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
cynamonowo-imbirowa
śliwka: 4
śliwki duszone wraz z
cynamonem i
imbirem oraz
syropem daktylowym~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~To debiutanckie śniadanie zdecydowanie zapamiętam na długo. A teraz czas wyjść w ten deszczowy, pochmurny i zimny dzień, stawić czoła testowi z niemieckiego ;) Parasol do ręki i w
drogę!Miłego dnia :)