ßßß Cookit - przepis na 738. wegański placek z kaszki.

738. wegański placek z kaszki.

nazwa

Wykonanie

Piekłam już ciastko z kaszki orkiszowej, więc przyszedł i czas na coś smażonego. Wymieszałam, wlałam na rozgrzaną patelnie i się udało! Połączenie kaszki oraz mąki owsianej, do tego pełen zdrowia korzeń maca, słodki banan oraz nuta kokosowa . Omlet pokroiłam na ćwiartki, choć bez problemu wyszedł w całości to postanowiłam podać go w ten sposób. Do tego najzdrowszy krem czekoladowy, a mowa tu o zestawieniu: awokado + banan + kakao, dużo słodkich, pięknych malin, nieco ziaren kakaowca do schrupania oraz surowe pistacje . Podsumowując...chcę więcej! :)
wegański placek z kaszki orkiszowej z bananem, wiórkami kokosowymi oraz maca podany z kakaowym kremem z awokado i banana, malinami, ziarnami kakaowca oraz surowymi pistacjami
vegan pancake from spelt semolina with ba nana, desiccated coconut and maca served with cocoa avocado-banana cream, raspberries, cocoa beans and raw pistachios
Składniki:
- 3 łyżki kaszki orkiszowej (może być też manna)
- 2 łyżki mąki owsianej
- 1/2 szklanki mleka migdałowego
- 1/3 dojrzałego banana
- szczypta proszku do pieczenia oraz sody oczyszczonej
- łyżeczka maca
- łyżka wiórek kokosowych
Kaszkę, mąkę oraz mleko dokładnie ze sobą wymieszać i odstawić do zgęstnienia. Po czasie połączyć z resztą składników (banan rozgnieciony na mus). Smażyć na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, pod przykryciem, z obu stron. Na drugą stronę przewrócić, gdy wierzch się 'zetnie'. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ostatnie fasolowe burgery tak bardzo mi smakowały, że nie zwlekałam zbyt długo z zrobieniem kolejnych. Tym razem z białej i czerwonej fasoli z dodatkiem słonecznika, siemienia lnianego oraz suszonych pomidorów. Pieczone w piekarniku, równie smaczne i chrupiące z wierzchu ;)
wegańskie burgery z białej i czerwonej fasoli z słonecznikiem i suszonymi pomidorami podane z kukurydzą oraz pietruszką
vegan 'black and white' beans burgers with sunflower seeds and dried tomatoes served with corn and parsley
Pogoda coraz lepsza, słońce wychodzi zza chmur...najwyższy czas, w końcu wakacje już się zaczęły, a wczorajszy dzień był bardzo deszczowy i zimny. Przyszedł lipiec, a przecież jeszcze tak niedawno zaczynaliśmy czerwiec. Ten miesiąc zapowiada się całkiem przyjemnie, a tak właściwie to już nie umiem się doczekać co ze sobą przyniesie :)
Miłego dnia!
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/07/738-weganski-placek-z-kaszki.html