ßßß Cookit - przepis na 737. jak opróżniać słoiczki? i najlepsze wegańskie naleśniki!

737. jak opróżniać słoiczki? i najlepsze wegańskie naleśniki!

nazwa

Wykonanie

Banan i jabłko są stałym elementem mojego odżywania. Jabłka zjadam codziennie, a banany najbardziej smakują mi, gdy już dobrze dojrzeją i są słodkie. Dziś oba te owoce w mojej owsiance . Najlepszy sposób, by opróżnić słoiczek po maśle?... Zjeść w nim śniadanie! Owsianka wyszła bardzo kremowa, gotowana na mleku migdałowym z lekką nutą cynamonu . Na koniec uwieńczona gorzką czekoladą, która zawsze tak przyjemnie rozpuszcza się na jej powierzchni. Za oknem bezustannie pada, także to śniadanie idealnie pasuje na taki ponury, deszczowy poranek.
bananowo-jabłkowa owsianka na mleku migdałowym z cynamonem podana z gorzką czekoladą
banana-apple oatmeal with almond milk and cinnamon served with dark chocolate
Kolejna obiadowa propozycja. Myślę, że w wakacje częściej będą się tu takie pojawiać. W naleśnikową sobotę były burgery, także wczoraj nadrobiłam 'braki' i usmażyłam niedzielne naleśniki. Wersja wegańska . Jak dla mnie jedno z najsmaczniejszych połączeń jakie jadłam!
wegańskie orkiszowe naleśniki z masłem orzechowym i truskawkami oraz masłem orzechowym, brokułami i kukurydzą, całość posypana pieprzem cytrynowym
vegan spelt crepes with peanut butter and strawberries; peanut butter, broccoli and corn, served with lemon pepper
naleśniki : 1/2 szklanki mąki orkiszowej, szczypta sody oczyszczonej i 1/2 szklanki mleka sojowego oraz wody (1:1)
*wpis nie jest sponsorowany
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/06/737-jak-oprozniac-soiczki-i-najlepsze.html