Wykonanie
Banan i
jabłko są stałym elementem mojego odżywania.
Jabłka zjadam codziennie, a
banany najbardziej smakują mi, gdy już dobrze dojrzeją i są słodkie. Dziś oba te
owoce w mojej owsiance . Najlepszy sposób, by opróżnić słoiczek po maśle?... Zjeść w nim śniadanie! Owsianka wyszła bardzo kremowa, gotowana na
mleku migdałowym z lekką nutą
cynamonu . Na koniec uwieńczona
gorzką czekoladą, która zawsze tak przyjemnie rozpuszcza się na jej powierzchni. Za oknem bezustannie pada, także to śniadanie idealnie pasuje na taki ponury, deszczowy poranek.

bananowo-
jabłkowa owsianka na
mleku migdałowym z
cynamonem podana z
gorzką czekoladąbanana-apple oatmeal with almond milk and cinnamon served with dark chocolateKolejna obiadowa propozycja. Myślę, że w wakacje częściej będą się tu takie pojawiać. W naleśnikową sobotę były burgery, także wczoraj nadrobiłam 'braki' i usmażyłam niedzielne naleśniki. Wersja wegańska . Jak dla mnie jedno z najsmaczniejszych połączeń jakie
jadłam!


wegańskie orkiszowe naleśniki z
masłem orzechowym i
truskawkami oraz
masłem orzechowym,
brokułami i
kukurydzą, całość posypana
pieprzem cytrynowymvegan spelt crepes with peanut butter and strawberries; peanut butter, broccoli and corn, served with lemon peppernaleśniki : 1/2 szklanki
mąki orkiszowej, szczypta
sody oczyszczonej i 1/2 szklanki
mleka sojowego oraz
wody (1:1)*wpis nie jest sponsorowany