Wykonanie
Wypiekanie z rana jest bardzo relaksujące :) Przed kolejnym, a tym samym ostatnim przed weekendem, długim dniem w szkole. Jak widzieliście wczoraj, moje
banany przybrały już odpowiednią barwę i nabrały
słodyczy, by upiec z nich ciacho. Żal byłoby go nie zrobić. Tak, więc dziś placek
bananowo -
marchewkowy . Owsiany i wegański . Aromatyczny
cynamon oraz
kokos w duecie, a do tego orzeźwiająca nuta
cytryny . W środku kawałki
gorzkiej czekolady oraz świeżych
daktyli . Na wierzchu zaś ulubione
masło z
nerkowców oraz wiórki
kokosa . Jeszcze ciepły, rozpływał się w ustach... :)
wegański
bananowo-
marchewkowy,
kokosowy placek owsiany z
cynamonem,
skórką cytrynową, świeżymi
daktylami oraz
gorzką czekoladą 99% podany z
masłem z
nerkowców i wiórkami
kokosavegan
banana-carrot-coconut oat
cake with cinnamon, lemon peel, fresh dates and dark chocolate 99% served with cashews butter and desiccated coconut
Składniki:- 2 łyżki
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mąki owsianej i kokosowej (2:1)- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- duży dojrzały
banan-
marchew starta na tarce- świeże lub
suszone daktyle-
cynamon-
mleko migdałowe (ok. 1/3 szkl.)- opcjonalnie:
gorzka czekolada- skórka otarta z
cytryny, niecała łyżeczkaWymieszać ze
sobą suche składniki. Następnie dodać posiekaną
czekoladę oraz
daktyle i
skórkę z cytryny. Wymieszać z rozgniecionym
bananem i startą na wiórki
marchewką. Dolać odpowiednią ilość
mleka. Przełożyć do dowolnej foremki/naczynka do zapiekania i piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!To danie bierze udział w konkursie urodzinowym u Veggie :)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Piątek! Zaczął się bardzo apetycznie. Oby był równie przyjemny i spokojny co poranek oraz zakończył się tak smacznie i miło :) Zabieram uśmiech i wracam dopiero wieczorem.Miłego dnia!