Wykonanie
Już tu jestem... daleko od domu. Wciąż nie umiem się pogodzić z dniem bez owsianki - silne uzależnienie na prawdę ;)Pogoda jest fajna, nie jest ani za zimno ani za ciepło i dużooo śniegu -jak to w górach. Tak dokładniej to jestem w Bukowinie Tatrzańskiej, ale jak
pisałam Zakopane też odwiedzę ;)Aby tu dojechać stałam w korkach i ogólnie cała podróż zajęła mi jakieś 5h, więc zrobiłam sobie na
drogę coś do przegryzienia :inspiracja - dziękuję ;*


Składniki:1/2 szklanki
mąki pełnoziarnistej1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
jogurtu naturalnego1 łyżka
masłasłodzik/miód/cukier - u mnie
stewiaWykonanie:Wymieszać ze
sobą suche składniki. Następnie dodać
masło,
potem jogurt. Wszystkie zagnieść do zwartej masy i z niej uformować dwie bułeczki, Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180-200 stopni Celsjusza i piec przez 15-20min. Smacznego ;)Proste, a takie pyszne, że aż się uszy trzęsą ; DCo do mojego śniadania, to zjadłam tutaj :pr zed w pokoju : jabłuszkodwie kromki
chleba ziarnistego z sał atą,
pomidorem,
papryką,
ogórkiem, trochę
szynki (nie zas
mak owała mi) i deser gratka z Danone truskawkowa,
herbatka jabłk o i dzika róża z cyntrynkąbefore in t he room : appletwo slices of whole grain bread with lettuce, tomato, pepper, cucumber, a bit of ham(it did n't taste me) and strawberry dessert gratka(Danone),apple and wild rose tea with lemonW iem nie za ciekawie, ale to pierwszy dzień tutaj i było tak dużoo do wyboru, muszę popróbowa ć - w końcu zawsze j em owsi anki... tęsknie !„Nikt nie jest siłaczem, który od razu dźwignie tysiąc kilogramów. Trzeba sobie wyznaczać niewielkie cele i skutecznie je realizować. Każde takie świadomie spełnione marzenie to nowy kwiat w twoim ogrodzie.”B.Pawlikowska