To jeszcze świąteczne ciasto. Planowałam upiec miodownik, ale postanowiłam zrobić jeszcze paszteciki i tempo podkręciłam, dlatego zrobiłam moje ciasto czekoladowe z dodatkiem miodu. Wyszedł bardzo smaczny świąteczny wypiek.2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru3 łyżki płynnego miodu2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju1/2 szklanki mleka1/2 szklanki wody gazowanejjajkoimbir, cynamondżem wiśniowymasa z kaszki mannySuche składniki wraz z przyprawami zmieszałam łyżką w misce. Dodałam olej, mleko, miód, wymieszałam dokładnie. Potem dodałam wodę gazowaną a na końcu wbiłam jajko i znów wymieszałam.Piekłam w 180 C około 45 mnnut.Po ostudzeniu przekroiłam, posmarowałam wiśniowym dżemem i masą z kaszki manny.Mimo, że na Święta był sernik i makowiec, to ciasto cieszyło się dużym powodzeniem.Smacznego !