Wykonanie

Śniadanie podane w takiej formienastraja pozytywnie i dostarczaniezbędnej porcji witamin.Połączenie uważam za idealne,fantastyczne po prostu.200 g półtłustego
twarogu, 3 kromkipumpernikla, 2-3 garści posiekanych
ziół:
koperku i
pietruszki, łyżka
jogurtunaturalnego, pół
zielonej papryki,
sól,
pieprz, łyżeczka
syropu klonowego,kilka
truskawek, kilka liści
sałaty,mała
cykoria, odrobina
oliwy.
Pumpernikiel drobno pokruszyłam.
Paprykę umyłam, osuszyłam i obrałam z twardej skóry obieraczką do jarzynpo czym pokroiłam w kosteczkę.
Chleb i
paprykę wymieszałam z
twarożkiem,
koperkiem,
natką pietruszki oraz
jogurtem. Doprawiłam
solą, świeżo utłuczonym
pieprzemoraz
syropem z agawy, który wspaniale podkreślił smak.Na dużym talerzu rozłożyłam liście kolorowej
sałaty i łódeczki
cykorii.Za pomocą dwóch łyżeczek formowałam z masy kształt podłużnych kluseczek,rozłożyłam je na zielonym dywanie. Obsypałam
truskawkami.Przybrałam listkami
bazylii,
koperkiem i
natką pietruszki,
skropiłam oliwą.Bardzo smacznie polecam :)