ßßß
Kolejny smakowity chlebekupieczony w automacie.Jest doskonały. Puszysty,lekki, z rumianą, chrupiącąskórką. Idealny na lekkieśniadanie, podwieczorek, deser.Fantastycznie komponuje się z dżemem, powidłami lub z kremem orzechowym.Lubi towarzystwo ciepłegomleka i kakao.315 ml mleka, 70 g masła,2 łyżeczki soli, 3 łyżki cukru,555 g mąki pszennej, 2 łyżeczkidrożdży, 70 g rodzynek, fig lub daktyli.Do formy wlałam lekko podgrzane mleko. Dodałam miękkie masło,sól i cukier. Wsypałam przesianą mąkę i drożdże. Kiedy automat zasygnalizowałdodanie pozostałych składników wsypałam rodzynki.Waga: około kilograma chleba.Program: chleb zwykły lub bułka.Piekłam ten chleb wielokrotnie. Dodawałam różne składniki: rodzynki, daktyle,figi, kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową, banany.Smakuje nam zawsze. Najczęściej piekę go na sobotę i niedzielę, bardzo częstolatem. Smaruję masłem i obkładam sezonowymi owocami.Bardzo smacznie polecam :)