Wykonanie

Nareszcie :)))Wyjechaliśmy na urlop.Długo wyczekiwany, radosnypełen niespodzianek i miłychwzruszeń czas.Okres odpoczynku rozpoczął sięjuż w piątek, gdy z entuzjazmempakowaliśmy się i szykowaliśmydo
drogi. Na miejsce dotarliśmypóźnym wieczorem. Weekend minąłspokojnie a od dziś zaczynamyprawdziwe, najpiękniejsze świętowanie :)Z tej okazji, postanowiłamzaprezentować uroczysty aperitif,który inicjuje naszą biesiadę :)200 g przesianej
mąki pszennej,20 g stopionego
masła,1 łyżka
oliwy, szczypta
cukru i dwie szczypty
soli.
Jaja rozbiłam, dodałam
sól i
cukier oraz część
mąki. Cały czas ubijając wlałam
mleko,
oliwę i roztopione, przestudzone
masło. Dodałam resztę
mąki,porządnie wymieszałam, odstawiłam na pół godziny, by ciasto odpoczęło.Usmażyłam naleśniki na patelni nie używając tłuszczu.
Czerwoną paprykę pokroiłam w paski,
ogórek ze skórką w słupki.Każdy naleśnik posmarowałam
śmietaną 18% wymieszaną z dwoma ząbkamizmiażdżonego
czosnku. Położyłam kilka cząstek
papryki,
ogórka i po 2-3 marynowane
szparagi. Posypałam
pistacjami, zwinęłam w rulon,związałam
szczypiorkiem. Przekąskę włożyłam do kieliszków,posypałam raz jeszcze
pistacjami.Bardzo smacznie polecam, życząc wszystkim pięknego, radosnego tygodnia :))