ßßß
 
            
         Nareszcie :)))Wyjechaliśmy na urlop.Długo wyczekiwany, radosnypełen niespodzianek i miłychwzruszeń czas.Okres odpoczynku rozpoczął sięjuż w piątek, gdy z entuzjazmempakowaliśmy się i szykowaliśmydo drogi. Na miejsce dotarliśmypóźnym wieczorem. Weekend minąłspokojnie a od dziś zaczynamyprawdziwe, najpiękniejsze świętowanie :)Z tej okazji, postanowiłamzaprezentować uroczysty aperitif,który inicjuje naszą biesiadę :)200 g przesianej mąki pszennej,20 g stopionego masła,1 łyżka oliwy, szczypta cukru i dwie szczypty soli.Jaja rozbiłam, dodałam sól i cukier oraz część mąki. Cały czas ubijając wlałammleko, oliwę i roztopione, przestudzone masło. Dodałam resztę mąki,porządnie wymieszałam, odstawiłam na pół godziny, by ciasto odpoczęło.Usmażyłam naleśniki na patelni nie używając tłuszczu.Czerwoną paprykę pokroiłam w paski, ogórek ze skórką w słupki.Każdy naleśnik posmarowałam śmietaną 18% wymieszaną z dwoma ząbkamizmiażdżonego czosnku. Położyłam kilka cząstek papryki, ogórka i po 2-3 marynowane szparagi. Posypałam pistacjami, zwinęłam w rulon,związałam szczypiorkiem. Przekąskę włożyłam do kieliszków,posypałam raz jeszcze pistacjami.Bardzo smacznie polecam, życząc wszystkim pięknego, radosnego tygodnia :))
Nareszcie :)))Wyjechaliśmy na urlop.Długo wyczekiwany, radosnypełen niespodzianek i miłychwzruszeń czas.Okres odpoczynku rozpoczął sięjuż w piątek, gdy z entuzjazmempakowaliśmy się i szykowaliśmydo drogi. Na miejsce dotarliśmypóźnym wieczorem. Weekend minąłspokojnie a od dziś zaczynamyprawdziwe, najpiękniejsze świętowanie :)Z tej okazji, postanowiłamzaprezentować uroczysty aperitif,który inicjuje naszą biesiadę :)200 g przesianej mąki pszennej,20 g stopionego masła,1 łyżka oliwy, szczypta cukru i dwie szczypty soli.Jaja rozbiłam, dodałam sól i cukier oraz część mąki. Cały czas ubijając wlałammleko, oliwę i roztopione, przestudzone masło. Dodałam resztę mąki,porządnie wymieszałam, odstawiłam na pół godziny, by ciasto odpoczęło.Usmażyłam naleśniki na patelni nie używając tłuszczu.Czerwoną paprykę pokroiłam w paski, ogórek ze skórką w słupki.Każdy naleśnik posmarowałam śmietaną 18% wymieszaną z dwoma ząbkamizmiażdżonego czosnku. Położyłam kilka cząstek papryki, ogórka i po 2-3 marynowane szparagi. Posypałam pistacjami, zwinęłam w rulon,związałam szczypiorkiem. Przekąskę włożyłam do kieliszków,posypałam raz jeszcze pistacjami.Bardzo smacznie polecam, życząc wszystkim pięknego, radosnego tygodnia :))