Wykonanie
            Oto w miarę szybki i łatwy przepis na pyszne, chrupiące 
bagietki.

Składniki:700 g 
mąki pszennej25 g 
drożdżyoliwacukiersólWykonanie:Przygotować zaczyn :
Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej 
wody ze szczyptą 
cukru, dodać do roztworu ok 60 g 
mąki i dokładnie wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut(aż podwoi objętość)Do misy wsypać resztę 
mąki dodać 2-3 łyżeczki 
soli wymieszać i dodać wyrośnięty zaczyn. Wyrabiać ciasto, dodając powoli ciepłą 
wodę w takiej ilości aby ciasto było dość luźne. Miskę wysmarować 
oliwą i włożyć do niej wyrobione ciasto, przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia(powinno podwoić swoją objętość.Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części lekko zagniatamy, formujemy wałki i robimy lekkie nacięcia, odstawiamy na ok 15 minut do wyrośnięcia.Pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku w temp. 220 stopni.Warto zrobić w piekarniku "łaźnię parową" na dno piekarnika dajemy blaszkę i gdy jest rozgrzana wlewamy do niej 
wodę.

