Wykonanie
            Składniki:- 150 g 
masła (temperatura pokojowa)- 80 g 
cukru- 1/2 łyżeczki 
olejku waniliowego- szczypta 
soli- 220 g 
mąki pszennejPrzygotowanie:
Masło należy utrzeć z 
cukrem, 
olejkiem waniliowym oraz szczyptą 
soli.Do masy dodać 
mąkę i wyrobić na gładkie ciasto.Jeśli będzie za bardzo lepkie i miękkie podczas wałkowania, należy je zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez ok. 30 minut w lodówce.Stolnicę oraz wałek oprószyć 
mąką.Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm.Foremkami wykrawać 
ciastka.Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej wycięte 
ciastka.(Nie wyrastają na boki, więc można je układać blisko siebie).Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C przez 12 minut.



