ßßß
            
        
Od pewnego czasu zaczęłysmakować mi potrawy, którewcześniej omijałam szerokimłukiem. Na przykład pierogi z twarogiem i rodzynkamipolane śmietaną, ryż z jabłkami,knedle z truskawkami, naleśniki z dżemem, albo makaron,który właśnie prezentuję.Nie toleruję natomiast dańbardzo ostrych, które dawniejwręcz uwielbiałam.Zmiany są pozytywne i cieszą mnie, gdyż zawsze rozwijają,dają inne spojrzenie na wiele spraw. Naturalnie nie mam na myśliwyłącznie zmian dotyczących preferencji kulinarnych...Wracając do mojego pysznego posiłku.250 g serka mascarpone zmieszałam z 3 łyżkami kakao,2 łyżkami cukru pudru, łyżką cukru waniliowego, łyżeczką cynamonu.Dodałam około 120 g posiekanych orzechów włoskich.Makaron penne ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Odcedziłam.Połączyłam z sosem. Każdą porcję posypałam włoskimi, gruboposiekanymi orzechami i płatkami migdałów.Przybrałam listkiem mięty.Smacznie i słodko polecam :)Na zakończenie bardzo dobrego dnia i równie dobrego czasu, piosenka :)Spokojnej nocy, pozytywnych myśli i wewnętrznej radościżyczę wszystkim, którzy do mnie zaglądają.