Wykonanie
Od pewnego czasu zaczęłysmakować mi potrawy, którewcześniej omijałam szerokimłukiem. Na przykład pierogi z
twarogiem i
rodzynkamipolane
śmietaną,
ryż z jabłkami,knedle z
truskawkami, naleśniki z
dżemem, albo
makaron,który właśnie prezentuję.Nie toleruję natomiast dańbardzo ostrych, które dawniejwręcz uwielbiałam.Zmiany są pozytywne i cieszą mnie, gdyż zawsze rozwijają,dają inne spojrzenie na wiele spraw. Naturalnie nie mam na myśliwyłącznie zmian dotyczących preferencji kulinarnych...Wracając do mojego pysznego posiłku.250 g
serka mascarpone zmieszałam z 3 łyżkami
kakao,2 łyżkami
cukru pudru, łyżką
cukru waniliowego, łyżeczką
cynamonu.Dodałam około 120 g posiekanych
orzechów włoskich.
Makaron penne ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Odcedziłam.Połączyłam z sosem. Każdą porcję posypałam włoskimi, gruboposiekanymi
orzechami i
płatkami migdałów.Przybrałam listkiem
mięty.Smacznie i słodko polecam :)Na zakończenie bardzo dobrego dnia i równie dobrego czasu, piosenka :)Spokojnej nocy, pozytywnych myśli i wewnętrznej radościżyczę wszystkim, którzy do mnie zaglądają.