ßßß
Cookit - przepis na Lasagne truskawkowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Lasagne truskawkowa
Składniki
Truskawka
Śmietana
Cukier puder
Cukier waniliowy
Płatki migdałowe
Makaron
Wykonanie
Pamiętacie
truskawki
z makaronem? Pokaże Wam inną wersję tego smakowitego dania:)
Składniki:( na jedną porcje)
Truskawki
świeże - 350 gram
śmietana
kremówka30% - 350 gram
cukier puder
- 2 łyżki
cukier waniliowy
- 2 łyżeczki
płatki migdałów
- 2 łyżki
makaron
lasagne(listki) - 4 sztukiPrzygotowanie:Zalewamy
makaron
wrzątkiem - czekamy 25 minut
Ubijamy
śmietanę
z
cukrem pudrem
i
cukrem waniliowym
- chowamy do lodówki
w tym czasie kroimy nasze
truskawki
w plasterki
prażymy na suchej patelni
płatki migdałów
Gdy
makaron
nam zmięknie - osuszamy go papierowym ręcznikiem i przekładamy:
śmietana
-
truskawki
-
płatki migdałów
-
makaron
-
śmietana
...itd
Gotowe schładzamy w lodówce i możemy podawać:)
Źródło:
http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2011/07/lasagne-truskawkowa.html
Przepisy powiązane
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Składniki powiązane (0)