ßßß

Przygotowanie:Szpinak przed przygotowaniem ciasta rozmrozić.Marchew obrać,umyć,zetrzeć na tarce o małych oczkach.Mąkę wmieszać z proszkiem do pieczenia ,sodą oczyszczoną i cynamonem.Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę,wlać powoli olej,jogurt naturalny i mąkę nie przerywając ubijania.Do masy dodać szpinak oraz marchew.Ciasto dokładnie wymieszać łyżką.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia/tortownicę posmarować masłem i obsypać bułką tartą,przelać ciasto ,piec 1h. w nagrzanym piekarniku do 180st.SmacznegoPost navigation← Gęsty,aromatyczny,syty i rozgrzewający krem z dyni. Smakuje wyśmienicie.Moja córka była nim zachwycona :)Aromatyczna,syta zapiekanka z ryżu,grzybów ,marchewki i mięsa mielonego.Smaczna na ciepło i zimno.Polecam podać z surówką z marchewki. →