Wykonanie
Tak szybko przyszła jesień, tak szybko minęło lato. Coś tu nie gra!Na razie za oknem bardzo zimno, wietrznie i mokro. Cóż pozostaje innego jak upiec jesienne
marchewkowe muffinki z
cynamonem na rozgrzanie. Są pyszne, wręcz rozpływają się w ustach. Bardzo polecam:)
Składniki:1 szk
mąki pszennej0,5 szk
maki pszennej pełnoziarnistej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 szk
oleju1/2 szk
jogurtu naturalnego3/4 szk
cukru1
jajko1 szk obranej i drobno startej
marchewkiW jednym pojemniku wymieszać wszystkie składniki suche, w drugim mokre (na razie bez
marchewki). Wszystkie składniki wymieszać do połączenia składników, dodać
marchewkę, wymieszać. Nakładać masę do papilotek. Piec w temp. 180st C. przez 25-30 min. Wystudzić. Można udekorować kremem z
mascarpone i
cukru pudru. Ale niekoniecznie:)Smacznego:)