ßßß Cookit - przepis na Buraczkowa na smażonych burakach z cebulką

Buraczkowa na smażonych burakach z cebulką

nazwa

Wykonanie

7 sierpnia 2014
Składniki:
2 l. bulionu warzywnego
3 buraki
2 cebule
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 bulwy selera
3 ziemniaki
250ml. śmietany 18%
4 łyżki masła roślinnego
sól , pieprz
natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa obrać , umyć i osuszyć.
Marchew , pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczach , ziemniaki pokroić w małą kostkę.
Warzywa zalać bulionem gotować na pół miękko.
W tym czasie buraki zetrzeć na tarce o dużych oczach , cebulę pokroić w małą kostkę , wrzucić na rozgrzane masło , smażyć na pół miękko co chwila mieszając.
Do zupy dodać zawartość patelni , doprawić wg.smaku solą i pieprzem.
Gotować do całkowitej miękkości składników.
Odlać chochelkę gorącego wywaru , wymieszać ze śmietaną , przelać do garnka , wymieszać , gotować ok 5 min.
Przed podaniem zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego
Post navigation
Majonez sprawia że kotlety są niezwykle delikatne , powiedziała bym że rozpływają się w ustach.Lekkiej pikanterii dodają im przyprawy.
Świetna na ciepło czy zimno , jako przystawka czy też danie główne. Podana w takiej formie ładnie wygląda i strawdza się jako sałatka warstwowa. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/syta-i-rozgrzewajaca-w-chlodniejsze-dnia-a-podana-na-zimno-moze-zastapic-chlodnik-nie-pogardza-nia-takze-wegetarianie