Wykonanie
7 sierpnia 2014Składniki:2 l.
bulionu warzywnego3
buraki2
cebule2
marchewki1
pietruszka1/2 bulwy
selera3
ziemniaki250ml.
śmietany 18%4 łyżki
masła roślinnegosól ,
pieprznatka pietruszki do posypania
Przygotowanie:Wszystkie warzywa obrać , umyć i osuszyć.
Marchew ,
pietruszkę oraz
seler zetrzeć na tarce o dużych oczach ,
ziemniaki pokroić w małą kostkę.Warzywa zalać
bulionem gotować na pół miękko.W tym czasie
buraki zetrzeć na tarce o dużych oczach ,
cebulę pokroić w małą kostkę , wrzucić na rozgrzane
masło , smażyć na pół miękko co chwila mieszając.Do zupy dodać zawartość patelni , doprawić wg.smaku
solą i
pieprzem.Gotować do całkowitej miękkości składników.Odlać chochelkę gorącego
wywaru , wymieszać ze
śmietaną , przelać do garnka , wymieszać , gotować ok 5 min.Przed podaniem zupę posypać posiekaną
natką pietruszki.SmacznegoPost navigation←
Majonez sprawia że kotlety są niezwykle delikatne , powiedziała bym że rozpływają się w ustach.Lekkiej pikanterii dodają im
przyprawy.Świetna na ciepło czy zimno , jako przystawka czy też danie główne. Podana w takiej formie ładnie wygląda i strawdza się jako
sałatka warstwowa. →