ßßß

Przygotowanie:Wszystkie warzywa obrać , umyć i osuszyć.Marchew , pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczach , ziemniaki pokroić w małą kostkę.Warzywa zalać bulionem gotować na pół miękko.W tym czasie buraki zetrzeć na tarce o dużych oczach , cebulę pokroić w małą kostkę , wrzucić na rozgrzane masło , smażyć na pół miękko co chwila mieszając.Do zupy dodać zawartość patelni , doprawić wg.smaku solą i pieprzem.Gotować do całkowitej miękkości składników.Odlać chochelkę gorącego wywaru , wymieszać ze śmietaną , przelać do garnka , wymieszać , gotować ok 5 min.Przed podaniem zupę posypać posiekaną natką pietruszki.SmacznegoPost navigation← Majonez sprawia że kotlety są niezwykle delikatne , powiedziała bym że rozpływają się w ustach.Lekkiej pikanterii dodają im przyprawy.Świetna na ciepło czy zimno , jako przystawka czy też danie główne. Podana w takiej formie ładnie wygląda i strawdza się jako sałatka warstwowa. →