ßßß
Składniki:1 mrożonka - bukiet jarzyn1 marchewka3 ziemniaki1 cebula1 ząbek czosnku3 skrzydełkasól, pieprzpieprzsiekana natka pietruszkiśmietana 18%Sposób przygotowania:1. Najpierw przygotowujemy bulion ze skrzydełek, skrzydełka zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, odszumowujemy, chwilę gotujemy.2. Obieramy ziemniaki, cebulę i marchewkę, Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plasterki, a cebulę na ćwiartki. Dorzucamy do bulionu, gotujemy aż warzywa zmiękną.3. Wyciągamy skrzydełka. Do zupy wsypujemy mrożonkę, gotujemy jeszcze 10 minut. W osobnej misce odmierzamy 3 łyżki śmietany, zalewamy chochelką gorącej zupy, mieszamy starannie i wlewamy do jarzynówki. Całość zagotowujemy, na koniec rzucamy posiekaną natkę pietruszki, posiekany czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.Smacznego :)