Wykonanie
Szybka zupa jarzynowa, która bardzo często gości u nas na
stole. Do gotowej mrożonki dodaję jeszcze
ziemniaki,
marchew i
cebulę, czasami też inne warzywa, by była bardziej syta.
Składniki:1 mrożonka - bukiet jarzyn1
marchewka3
ziemniaki1
cebula1 ząbek
czosnku3 skrzydełka
sól,
pieprzpieprzsiekana
natka pietruszkiśmietana 18%Sposób przygotowania:1. Najpierw przygotowujemy
bulion ze skrzydełek, skrzydełka zalewamy
wodą, doprowadzamy do wrzenia, odszumowujemy, chwilę gotujemy.2. Obieramy
ziemniaki,
cebulę i
marchewkę,
Ziemniaki kroimy w kostkę,
marchew w plasterki, a
cebulę na ćwiartki. Dorzucamy do
bulionu, gotujemy aż warzywa zmiękną.3. Wyciągamy skrzydełka. Do zupy wsypujemy mrożonkę, gotujemy jeszcze 10 minut. W osobnej misce odmierzamy 3 łyżki
śmietany, zalewamy chochelką gorącej zupy, mieszamy starannie i wlewamy do jarzynówki. Całość zagotowujemy, na koniec rzucamy posiekaną
natkę pietruszki, posiekany
czosnek i doprawiamy
solą i
pieprzem.Smacznego :)