ßßß

Przygotowanie:Kaszę kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.Mięso pokroić w cienkie plastry , rozbić tłuczkiem , oprószyć z obu stron przyprawami.Na patelni rozgrzać olej.Schab obtaczać w mące , smażyć na rumiano z obu stron.Obrane pieczarki pokroić w plastry , cebulę w kostkę , podsmażyć na maśle.Bitki oraz pieczarki z cebulą przełożyć do garnka , zalać wodą tyle by je zakrywały.Dusić 30 min. w między czasie wlać sos sojowy oraz wsypać przyprawy.Chwilę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z woda oraz gorącem sosem , przelać do garnka , wymieszać, pozostawić di czasu aż sos zgęstnieje.Kaszę rozdzielić na porcję , podawać polaną sosem z bitkami.SmacznegoPost navigation← W środku rolady znajduje się lekko słodka masa z bitej śmietany i czekolady karmelowej ze słonym akcentem orzeszków zaś wierch przykryty jest słodko-kwaśnym kremem śmietanowym z akcentem cytryny. Mąż stwierdził że to najlepsze ciasto jakie do tej pory zrobiłam :)Pierogi z ciasta pizzowego z wytrawnym farszem. Nowy pomysł na podanie przekąski podczas spotkań ze znajomymi. Wyglądają i smakują świetnie. Polecam podać je jako dodatek do barszczu czerwonego. Smakują za równo na ciepło jak i na zimno . →