ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe cupcake z kremem czekoladowym z chili - Buszująca w kuchni

Czekoladowe cupcake z kremem czekoladowym z chili - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Składniki
Cupcake:
mąka pszenna, 75 g
kakao, 15 g
proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
masło, 55 g
cukier, 55 g
jajka, 1 sztuka
mleko, 30 ml
śmietana kremówka (30%), 25 ml
Krem:
czekolada, 50 g
whiskey, 1 łyżka
chili w proszku, szczypta
śmietana kremówka (30%), 75 ml
żelatyna, 1/2 łyżeczki
wrzątek, 2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Mąkę, kakao i proszek przesiać do miski.
Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier, zmiksować. Wbić jajko i ponownie zmiksować.
Wymieszać suche składniki, masę maślaną, mleko i śmietanę. Tym razem nie używać już miksera. Ciasto przełożyć do 6 papilotek.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Wystudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać whiskey i chili. Wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno. Lekko wystudzoną czekoladę bardzo delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Kiedy wystygnie, ale będzie jeszcze płynna połączyć z kremem. Masę wstawić do lodówki. Kiedy zacznie gęstnieć przełożyć do szprycy i wyciskać na babeczki. Ja dodatkowo każdą ozdobiłam kawałkiem świeżego chili. Cupcake’i przechowywać w lodówce.
http://buy-xanax.fightwebhosting.net/
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/czekoladowe-cupcake-z-kremem-czekoladowym-z-chili