ßßß
SkładnikiCupcake:mąka pszenna, 75 gkakao, 15 gproszek do pieczenia, 1/2 łyżeczkimasło, 55 gcukier, 55 gjajka, 1 sztukamleko, 30 mlśmietana kremówka (30%), 25 mlKrem:czekolada, 50 gwhiskey, 1 łyżkachili w proszku, szczyptaśmietana kremówka (30%), 75 mlżelatyna, 1/2 łyżeczkiwrzątek, 2 łyżeczkiSposób przygotowaniaMąkę, kakao i proszek przesiać do miski.Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier, zmiksować. Wbić jajko i ponownie zmiksować.Wymieszać suche składniki, masę maślaną, mleko i śmietanę. Tym razem nie używać już miksera. Ciasto przełożyć do 6 papilotek.Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Wystudzić.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać whiskey i chili. Wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno. Lekko wystudzoną czekoladę bardzo delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Kiedy wystygnie, ale będzie jeszcze płynna połączyć z kremem. Masę wstawić do lodówki. Kiedy zacznie gęstnieć przełożyć do szprycy i wyciskać na babeczki. Ja dodatkowo każdą ozdobiłam kawałkiem świeżego chili. Cupcake’i przechowywać w lodówce.
http://buy-xanax.fightwebhosting.net/