Składniki:Spód:300g. mąki pszennej100g. masła 82%1/2 szklanki cukru1 jajko3 łyżki słodkiej śmietany 30%2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:1 puszka masy kajmakowej czekoladowej (400g.)1 tabliczka mlecznej czekolady200ml. mleka skondensowanegokolorowa cukrowa posypkaPrzygotowanie:Spód: Masło posiekać nożem z mąką.Dodać cukier , jajko , śmietanę oraz proszek do pieczenia.Wyrobić gładkie ciasto.Blaszkę do pieczenia wysmarować masłem oraz wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.Rozłożyć w niej spód ciasta.Piec 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 18st.( do zarumienienia )Upieczony spód odstawić do wystudzenia.Masa: Czekoladę z masą kajmakową rozpuścić nad kąpielą wodną , wlać mleko , wymieszać.Na wystudzony spód mazurka wylać masę czekoladową , posypać kolorowymi groszkami.Mazurka odstawić na 4-5h. do lodówki by masa zastygła.Smacznego