Składniki:- 1 jajko- 50g miękkiego masła- 50g cukru- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- szczypta soli- 180g mąki pszennej- 80g + do dekoracji suszonej morwy- 50ml mleka- 3/4 tabliczki białej czekolady- 1/3 szklanki śmietany 30%Sposób przygotowania:1. Masło miksujemy z cukrem, po chwili wbijamy jajko, dalej miksując dodajemy na zmianę mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Gdy ciasto jest jednolite (dosyć gęste) wrzucamy morwę oprószoną mąką, delikatnie mieszamy.2. Formę na muffiny wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na ok. 15-20 min, (do suchego patyczka). Gotowe studzimy na kratce.3. W łaźni wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem śmietany, studzimy, by zgęstniała.4. Przestudzone babeczki smarujemy białą czekoladą, ozdabiamy suszoną morwą i wstawiamy do lodówki na kilka minut.Inspiracja: muffinkowyfetysh