Wykonanie
To już kolejny przepis na obiad, który przygotujecie w 15 minut :)Tym razem spaghetti z pulpecikami i
groszkiem - szybkie, proste i smaczne! Tak jak lubię !!This is another recipe for dinner that you'll prepare in 15 minutes :)This
time, spaghetti with meatballs and peas - fast, easy and delicious! Just like I like!

Składniki : ( 2 porcje )* 200 g
wieprzowego mięsa mielonego,* 1/2
cebuli, pokrojonej w kosteczkę,* 2 ząbki
czosnku, posiekane,* 30 g tartego
parmezanu,* 1 łyżka
oliwy z oliwek,* 200 g spaghettini ( możesz zastąpić spaghetti ),* 100 ml
śmietany,* 100 g mrożonego
groszku,* 2 łyżki siekanej
natki pietruszki,Ingredients:(2 servings)* 200 g
pork mince,* 1/2 onion, chopped into small cubes,* 2 cloves garlic, finely chopped,* 30 g grated
Parmesan,* 1 tbsp
olive oil* 200 g spaghettini (you can use spaghetti),* 100 ml double cream,* 100 g frozen peas,* 2 tbsp chopped parsley,

Przygotowanie :Zmieszaj
mięso z
cebulą,
czosnkiem i połową
sera.Z masy uformuj kulki wielkości
orzecha włoskiego.Na patelni rozgrzej
oliwę i podsmaż pulpety na brązowy kolor.W
między czasie ugotuj
makaron wg zaleceń producenta, odcedź zostawiając pół szklanki
wody.Na patelnie z pulpetami dodaj
śmietanę i 50 ml
wody z gotowania
makaronu, gotuj około 5 minut.Dodaj
groszek i gotuj kolejne 3 minuty. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dodaj jeszcze trochę
wody.Do sosu dodaj
makaron,
natkę pietruszki, posyp pozostałym
parmezanem i podawaj.Preparation:Mix mince with the onion, garlic and half the Parmasan.Then shape into walnut-sized balls.Heat the
olive oil in frying pan and fry the meatballs to brown color.In the meantime, cook pasta according to the manufacturer's instructions, drain leaving half a glass of water.Add the cream and 50 ml of water from cooking pasta to meatballs and cook about 5 minutes.Add peas and cook another 3 minutes. If sauce is too thick add a little water.Add the pasta and parsley to pan, stir, sprinkle over with remaining
Parmesan cheese and
serve.