ßßß
Cookit - przepis na kapuścianka z parówkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
kapuścianka z parówkami
Składniki
Włoszczyzna
Parówki
Cebula
Czosnek
Natka pietruszki
Olej
Ziele angielskie
Kostka rosołowa
Sól
Liść laurowy
Pieprz
Papryka ostra
Przecier pomidorowy
Ziemniak
Kapusta kiszona
Wykonanie
Jedna z ulubionych zup mojego
męża
, syta i bardzo smaczna. Zimą mocniej przyprawiam ją
czosnkiem
i
pieprzem
aby była rozgrzewająca.Składniki:kość wędzona4
ziemniaki
200 g
kapusty kiszonej
włoszczyzna
3
parówki
1
cebula
2 ząbki
czosnku
natka pietruszki
łyżka
oleju
ziele angielskie
kostka rosołowa
(można zastąpić
solą
)
liście laurowe
pieprz
słodka i
ostra papryka
2 łyżki
przecieru pomidorowego
Kość zalać
wodą
(około 2 litry). Dodać
włoszczyznę
,
liście laurowe
, ziele,
kostkę rosołową
i gotować na małym ogniu około 20 minut.
Ziemniaki
pokroić w kostkę, wrzucić do zupy. Kiedy będą miękkie dodać
kapustę
i
przecier pomidorowy
i nadal gotować.
Cebulę
posiekać,
czosnek
rozdrobnić. Wrzucić je na rozgrzany
olej
i zeszklić. Dodać pokrojone w plasterki
parówki
, podsmażyć a następnie wrzucić do zupy. Przyprawić zupę wedle uznania, podawać gorącą z posiekaną
natką pietruszki
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/01/kapuscianka-z-parowkami.html
Przepisy powiązane
Stefa poleca: Kapuśniak
Tradycyjny kapuśniak z kapusty kiszonej
Zupa z soczewicy
Zupa szczi
Zupa szczi
Składniki powiązane (0)