ßßß
Składniki :1 kg karkówki wieprzowej – chudej400 g jogurtu greckiego1 łyżka curry łagodnego1 łyżeczka chilli2 ząbki czosnku1 łyżeczka cukrusól do smaku4 małe cebulki
Karkówkę kroimy w grube plastry , nacieramy solą , cukrem , curry , chilli i zmiażdżonymi ząbkami czosnku . Cebulę obieramy , kroimy na ćwiartki , wkładamy do woreczka do pieczenia , na wierzchu cebuli układamy karkówkę i całość pokrywamy jogurtem . Nie żałujmy curry , jogurt mocno neutralizuje smaki i jeśli dodacie zbyt ostrożnie , karkówka wyjdzie mdła i bez wyrazu . Zamykamy szczelnie woreczek i wkładamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 150 C przez około 60 minut . Po tym czasie karkówka powinna być mięciutka , a składniki zamienią się w aromatyczny sos . Smacznego 😉