ßßß
Ostre, paprykowe chorizo nadało daniu bardzo aromatyczny smak.Doprawiłam również makaron dużą ilością wędzonej papryki,dzięki czemu bakłażan przeszedł jej smakiem.Trochę ziół, czosnek, świeża papryka i słodkie koktajlowe pomidorki i pyszne danie gotowe .Składniki:kawałek kiełbasy chorizo1 bakłażan1 cebula1 mała lub pół dużej świeżej, czerwonej papryki2 ząbki czosnku6 pomidorków koktajlowych2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka oregano1 łyżeczka bazyliisólpieprzolej do smażeniamakaron pappardelle lub inny ulubiony do podania
Na patelnię wlałam olej.Wsypałam pokrojoną w kostkę cebulę.Lekko ją posoliłam i zeszkliłam.Wsypałam słodką i ostrą wędzoną paprykę.
Dodałam plasterki chorizo i starte ząbki czosnku.
Gdy chwilę się podsmażyły, wsypałam kawałki świeżej czerwonej papryki.Posypałam je ziołami.
Paprykę smażyłam około 5 minut.
Na koniec na patelnię powędrował pokrojony w kostkę bakłażan.Doprawiłam go ziołami, solą i pieprzem.Bakłażan wchłania dużo oleju, więc co jakiś czas należy ją podlewać.
Gdy papryka i bakłażan zmiękną danie jest gotowe.
Wymieszałam warzywa z makaronem.Na sam koniec dodałam jeszcze koktajlowe pomidorki.
Smacznego!