W dzisiejszym daniu warzywa są głównym składnikiem.Powinno się je jeść w dużych ilościach.Łatwiej pewnie jest usmażyć pierś kurczaka i po sprawie.Wystarczy pokroić do niej ulubione warzywa i pyszne danie mamy w parę minut.Składniki:pierś z kurczaka2-3 szt. marchewek1-2 szt.średnich, młodychcukiniikawałek porakawałek świeżej czerwonej papryki2-4 ząbki czosnkukawałek świeżego korzenia imbirusłodka czerwona paprykaświeżo zmielony czarny pieprzsólolejparmezan do posypaniamakaronPierś z kurczaka umyłam i pokroiłam w paseczki.Przyprawiłam, dodałam starte ząbki czosnki i imbir.Polałam olejem, wymieszałam i odstawiłam.Warzywa umyłam i pokroiłam w cienkie paseczki.Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wkładałam kolejno:marchewczerwoną świeżą paprykęporacukinięWarzywa wymieszałam, przyprawiłam pieprzem i solą.Smażyłam je dosłownie parę minut, aby były lekko twarde.Pierś kurczaka podsmażyłam.Przełożyłam ją do usmażonych warzyw.Wymieszałam.Podawałam z makaronem i posypanym parmezanem.Smacznego!