Wykonanie
Ziemniaki są najpopularniejszym składnikiem obiadów.Można je gotować,smażyć, piecalbo...zapiekać i nadziewać jak to ja zrobiłam.Duże
ziemniaki umyłam i podgotowałam w całości.Farsz można przygotować w zależności od gustów za każdym razem inny.Dzisiaj proponuję:Posiekaną
białą kapustę,
marchewkę,starte
jabłko,
kukurydzę i pokrojonego wędzonego
kurczaka.Dodałam
majonez,
jogurt grecki,
sól,
pieprz.Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godzinyżeby składniki przeszły smakiem i
kapusta zmiękła.W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę
masła,roztartych parę ząbków
czosnku,słodką
czerwoną paprykę,
koperek i
sól.
Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na okołopół godziny w temp.220 stopni.Muszą przybrać złotobrązowy kolor i
mieć chrupiącą skórkę.Po upieczeniu nadkroiłam je na cztery części,posmarowałam je w środku zrobionym wcześniej
masłem z
czosnkiem i nałożyłam w środek farsz.Należy podawać od razu po upieczeniu.Pychota!

Polecam nafaszerować
ziemniakiSURÓWKĄ COLESLAW

Polecam również

FASZEROWANE
ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ
SEROWĄ