Wykonanie
«
Makaron z
sardynkamiBaziółka »
Konfiturę bananowo-
rumową dostałam z Madagaskaru. Aromatyczna i bardzo słodka, a do ciepłych placuszków nadaję się w sam raz. Chętnie spróbowałabym zrobić ją sama. Dla ciekawskich: w środku jest
banan,
wanilia,
rum i
cytrynaMoże poniesie Was fantazja?

Składniki:– ok. 2 szklanki
mąki– ok. 1 szklanka
mleka– pół szklanki
cukru–
jajko– łyżka
oleju– szczypta suchych droży–
olej do smażenia–
konfitura
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, tak aby miało gęstość
śmietany. Jeżeli macie czas, zostawiacie na chwilkę do wyrośnięcia. Smażymy na rozgrzanym
oleju, odsączamy na ręczniku papierowym i jemy ciepłe z
dżemem.Smacznego!