ßßß
SKŁADNIKI:(na 2 zwykłe lub 3 cieniutkie naleśniki)1 jajko1/2 szkl mlekapaczka budyniu (40g) - smak dowolny1 łyżka mąki1/2 łyżki cukru1 niepełna łyżka olejuszczypta proszku do pieczenia1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać trzepaczką ręczną lub mikserem. Ciasto wyjdzie naprawdę rzadkie ale takie ma być:)2. Na dobrze rozgrzaną suchą patelnię wylać połowę ciasta (lub 1/3 jeśli naleśniki mają być cieniutkie). Smażyć na małym ogniu (gdy ciasto zgęstnieje szybko się przypiekają) z obu stron.Uwaga: po przewróceniu na drugą stronę naleśnik może się troszkę odkształcać (brzegi podnoszą się do góry) - można go przyklepać lub po prostu zdjąć z patelni, odczekać chwilkę aż "oklapnie" i wtedy dosmażyć.