ßßß Cookit - przepis na Surówka z fasolki szparagowej i marchwi

Surówka z fasolki szparagowej i marchwi

nazwa

Wykonanie

Home
SAŁATKI / SURÓWKI
Surówka z fasolki szparagowej i marchwi
Od dłuższego czasu szukałam dobrego przepisu na fasolę mrożoną aż natknełam sie na ten przepis i wyszło wspaniale..Mrożona zielona fasola w niczym nie dorónuje tej zrobionej latem najlepiej z własnego ogródka ,ale w wykonaniu jaki polecam jest na prawdę pyszna
..
Składniki:
1 OPAKOWANIE FASOLI SZPARAGOWEJ-MROŻONKI
1/2 OPAKOWANIA MARCHWI -MROŻONKI
1/2 CEBULI
OLEJ ORAZ 2 ŁYŻKI MASŁA DO SMAŻENIA
3 ŁYŻKI KONCENTRATU
2 ZĄBKI CZOSNKU
SÓL.PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA
Sposób wykonania:
FASOLKĘ Z MARCHWIĄ GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z ODROBINĄ CUKRU DO MIĘKKOŚCI.CEBULĘ KROIMY W CIENKIE W PIÓRKA ,SMAŻYMY NA OLEJU Z MASŁEM DO ZESZKLENIA I OSIĄGNIĘCIA ZŁOTEGO KOLORU.DODAJEMY KONCENTRAT ROZMIESZANY Z PÓŁ SZKLANKĄ WODY .WLEWAMY DO CEBULI DODAJEMY UGOTOWANE I ODCEDZONE WARZYWA.PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM ,SOLĄ.PAPRYKĄ ORAZ CZOSNKIEM POKROJONYM W CIENKIE PLASTERKI.PRZEGOTOWUJEMY RAZEM CHWILKĘ.
DOSKONAŁY DODATEK DO KURCZAKA ..
ciekawostki:
Fasolka szparagowa jest rośliną bobowatą pochodzącą z Ameryki środkowej i Południowej. ,gdzie hodowana jest od 7000 lat.Do Europy sprowadzili ją hiszpańscy żeglarze pod koniec XVI w.jest bogatym źródłem kwasu foliowego ,błonnika
Powiązany przepis:
Kurczak smażony tradycyjnie z surówką
Placek z jabłkami
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/surowka-z-fasolki-szparagowej-i-marchwi