ßßß
Od dłuższego czasu szukałam dobrego przepisu na fasolę mrożoną aż natknełam sie na ten przepis i wyszło wspaniale..Mrożona zielona fasola w niczym nie dorónuje tej zrobionej latem najlepiej z własnego ogródka ,ale w wykonaniu jaki polecam jest na prawdę pyszna..Składniki:1 OPAKOWANIE FASOLI SZPARAGOWEJ-MROŻONKI1/2 OPAKOWANIA MARCHWI -MROŻONKI1/2 CEBULIOLEJ ORAZ 2 ŁYŻKI MASŁA DO SMAŻENIA3 ŁYŻKI KONCENTRATU2 ZĄBKI CZOSNKUSÓL.PIEPRZ,PAPRYKA OSTRASposób wykonania:FASOLKĘ Z MARCHWIĄ GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z ODROBINĄ CUKRU DO MIĘKKOŚCI.CEBULĘ KROIMY W CIENKIE W PIÓRKA ,SMAŻYMY NA OLEJU Z MASŁEM DO ZESZKLENIA I OSIĄGNIĘCIA ZŁOTEGO KOLORU.DODAJEMY KONCENTRAT ROZMIESZANY Z PÓŁ SZKLANKĄ WODY .WLEWAMY DO CEBULI DODAJEMY UGOTOWANE I ODCEDZONE WARZYWA.PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM ,SOLĄ.PAPRYKĄ ORAZ CZOSNKIEM POKROJONYM W CIENKIE PLASTERKI.PRZEGOTOWUJEMY RAZEM CHWILKĘ.DOSKONAŁY DODATEK DO KURCZAKA ..ciekawostki:Fasolka szparagowa jest rośliną bobowatą pochodzącą z Ameryki środkowej i Południowej. ,gdzie hodowana jest od 7000 lat.Do Europy sprowadzili ją hiszpańscy żeglarze pod koniec XVI w.jest bogatym źródłem kwasu foliowego ,błonnikaPowiązany przepis:Kurczak smażony tradycyjnie z surówkąPlacek z jabłkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy