Wykonanie
HomeSAŁATKI / SURÓWKISurówka z
fasolki szparagowej i
marchwi
Od dłuższego czasu szukałam dobrego przepisu na
fasolę mrożoną aż natknełam sie na ten przepis i wyszło wspaniale..Mrożona zielona
fasola w niczym nie dorónuje tej zrobionej latem najlepiej z własnego ogródka ,ale w wykonaniu jaki polecam jest na prawdę pyszna..Składniki:1 OPAKOWANIE
FASOLI SZPARAGOWEJ-MROŻONKI1/2 OPAKOWANIA
MARCHWI -MROŻONKI1/2
CEBULIOLEJ ORAZ 2 ŁYŻKI MASŁA DO SMAŻENIA3 ŁYŻKI KONCENTRATU2 ZĄBKI
CZOSNKUSÓL.
PIEPRZ,
PAPRYKA OSTRASposób wykonania:
FASOLKĘ Z MARCHWIĄ GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z ODROBINĄ
CUKRU DO MIĘKKOŚCI.
CEBULĘ KROIMY W CIENKIE W PIÓRKA ,SMAŻYMY NA
OLEJU Z MASŁEM DO ZESZKLENIA I OSIĄGNIĘCIA ZŁOTEGO KOLORU.DODAJEMY KONCENTRAT ROZMIESZANY Z PÓŁ SZKLANKĄ
WODY .WLEWAMY DO
CEBULI DODAJEMY UGOTOWANE I ODCEDZONE WARZYWA.PRZYPRAWIAMY
PIEPRZEM ,
SOLĄ.
PAPRYKĄ ORAZ
CZOSNKIEM POKROJONYM W CIENKIE PLASTERKI.PRZEGOTOWUJEMY RAZEM CHWILKĘ.DOSKONAŁY DODATEK DO
KURCZAKA ..ciekawostki:
Fasolka szparagowa jest rośliną bobowatą pochodzącą z Ameryki środkowej i Południowej. ,gdzie hodowana jest od 7000 lat.Do Europy sprowadzili ją hiszpańscy żeglarze pod koniec XVI w.jest bogatym źródłem kwasu foliowego ,błonnikaPowiązany przepis:
Kurczak smażony tradycyjnie z surówkąPlacek z
jabłkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
