Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA
MIĘSNEKurczak smażony tradycyjnie z surówką
Kurczak smażony tradycyjnie z surówką

Składniki:1
UDKO Z KURCZAKA NA OSOBĘ
SÓL.
PIEPRZ,
PAPRYKA1 ZĄBEK
CZOSNKU1 ŁYŻKA
MĄKI1 ŁYŻKA
ŚMIETANYOLEJ + ŁYŻKA MASŁA DO SMAŻENIASposób wykonania:UMYTEGO I OSUSZONEGO
KURCZAKA.NACIERAMY
SOLĄ,
PAPRYKĄ,
PIEPRZEM ORAZ
CZOSNKIEM PRZECIŚNIĘTYM PRZEZ WYCISKACZ.ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 1 H.NA ROZGRZANY TŁUSZCZ KŁADZIEMY UDKA ZACZYNAMY SMAŻYĆ OD WIERZCHNIEJ STRONY Z OBU STRON NA DOŚĆ RUMIANO.ZALEWAMY
WODĄ I DUSIMY 1 H. KONTROLUJĄC ILOŚĆ
WODY.WYCIĄGAMY
KURCZAKA ,ROBIMY SOS..NA KOŃCU DODAJEMY ŁYŻKĘ
ŚMIETANY ZAHARTOWANEJ GORĄCYM SOSEM.PODAJEMY Z
ZIEMNIAKAMI ORAZ SURÓWKĄ Z
MARCHEWKI I
FASOLKI SZPARAGOWEJ (PRZEPIS OSOBNO).PRZEPIS DYDYKUJĘ MAMIE KRZYŚKA ADMINISTRATORA TEJ STRONY .KTÓRA ZMARŁA 1 . 03 BR..BYŁA TO JEJ ULUBIONA POTRAWA..Powiązany przepis:
Makaron swojej robotySurówka z
fasolki szparagowej i
marchwiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej