ßßß
POLECAM ORYGINALNE PIEROGI LENIWEPRODUKTY:40 DAG SERA BIAŁEGO15 DAG ZIEMNIAKÓW3 JAJKA3/4 SZKLANKI MĄKI ZIEMNIACZANEJMĄKA PSZENNA DO PODSYPANIA1 ŚMIETANACYNAMON1 CUKIER WANILINOWY1 ŁYŻKA CUKRUSÓLWYKONANIE:ZIEMNIAKI GOTUJEMY W MUNDURKACH Z SOLĄ.PO UGOTOWANIU,WYSTUDZENIU OBIERAMY ZE SKÓRKI,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ ŁACZNIE Z SEREM.ROZDZIELAMY JAJKA.ŻÓLTKA DAJMY DO SERA ,MĄKI ORAZ ZIEMNIAKÓW A Z BIAŁEK UBIJAMY PIANĘ.POSYPUJEMY MĄKĄ PSZENNĄ WYRABIAMY CIASTO MUSI MIEĆ KONSYSTENCJĘ JAK NA KOPYTKA.DZIELIMY NA PORCJĘ ROBIMY WAŁKI I KROIMY.GOTUJEMY W DOŚĆ DUŻYM GARNKU W OSOLONEJ WODZIE AŻ DO WYPŁYNIECIA.MIESZAMY DOPIERO PO CHWILI.BY SIE NIE ROZLECIAŁY.SMIETANĘ MIESZAMY ZE SZCYPTA CYNAMONU ,CUKREM WANILINOWYM ORAZ CUKREM..POLEWAMY PIEROGI..JAK KTPowiązany przepis:babka czekoladowazapiekanka z mięsa mielonego i makaronuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej