ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęPRODUKTY:50 DAG SERA TRZYKROTNIE ZMIELONEGO1 ŁYZKA MĄKI PSZENNEJ20 DAG CUKRU PUDRU12 DAG MASŁA8 JAJEK1 POMARAŃCZA1 CUKIER WANILINOWY10 DAG MIGDAŁÓWSOK I SKÓRKA OTARTA Z JEDNEJ POMARAŃCZYWYKONANIE:MASŁO Z CUKREM UTRZEĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ.DODDAĆ ZIELONY SER DOKŁADNIE MIESZAJĄC.NASTĘPNIE DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU.CUKIER WANILINOWY ,SOK I SKÓRKĘ OTARTĄ Z POMARAŃCZY,MĄKĘ ORAZ POSIEKANE MIGDAŁY..Z BIAŁEK UBIĆ SZTYWNĄ PIANĘ I POŁĄCZYĆ DELIKATNIE Z MASĄ SEROWĄ.FORMĘ 24 CM TORTOWNICĘ WYSMAROWUJEMY TŁUSZCZEM I OBSYPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ WYPEŁNIAMY MASĄ SEROWĄ I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 STOPNI NA 1 H..UPIECZONY I OSTUDZONY SERNIK POLEWAMY BIAŁĄ POLEWĄ I DEKORUJEMY POMARAŃCZĄ .Powiązany przepis:jajko gotowane na miekkonaleśniki z serem zapiekaneWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej