ßßß
Potrzebne wam będą:1 papryka1 cebula2 ząbki czosnku1/2 puszki czerwonej fasoli1/2 puszki kukurydzy1 puszka pomidorów w puszce500g mięsa wołowego lub wieprzowego100g boczku (ale nie jest konieczny, robiłam wersję light)2 łyżki przyprawy do chili con carne ( jest bardzo ważna, bo zawiera kumin rzymski)1 łyżka oreganoszczypta soli, pieprzu, cukru i słodkiej papryki2 łyżki sosu sojowegoszklanka bulionu wołowego1. Na patelni smażymy cebulę z czosnkiem, słodką papryką, oregano i przyprawą do chili con carne. Dodajemy mięso2. Przyprawiamy sosem sojowym i cukrem. Wlewamy puszkę pomidorów i dusimy na małym ogniu przez ok 15 minut.3. Dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy kolejne 10 minut.4. Dokładamy fasolę i kukurydzę. Dusimy przez 3 minuty.5. Na koniec podlewamy bulionem wołowym.6. Podajemy z ryżem.Smacznego!