Wykonanie

Bardzo podobny przepis zgłosiłam na konkurs Intermarche. Proszę zapoznajcie się z tamtą i tą propozycją .Składniki :około 20-30 dag
ryby, u mnie miruna6 dag
świeżego szpinaku, kilka gałązek
miętyjajko2-3 łyżki
mąkisok z cytryny -
sól,
pieprz, tłuszcz do smażeniaugotowany
ryż,
czerwona papryka do ozdoby

Przygotowanie :Rozmrożoną
rybę, pokroić na dzwonka, posypać
pieprzem i
solą, skropić
sokiem z cytryny i pozostawić na 5-10 minDo
szpinaku i listków
mięty, dodać
jajko,
mąkę, odrobinę
soli i około łyżki
soku z cytryny- wszystko zblendowaćNa gorącym tłuszczu smażyć z obu stron kawałki
ryby zanurzone wpierw w
szpinakowo-miętowej panierceOsączyć na papierowym ręcznikuZrobić
sałatkę, u mnie z
pomidorów i
arbuza (polałam sosem
miętowym )

Na sos
miętowy :Kilka gałązek
mięty,
sok z cytryny,
miód i
oliwa- wszystko wymieszać. Polać tym
sałatkę.
Rybę podałam na
ryżu i polałam
sosem chrzanowym ze świeżo startego
chrzanu.Więcej szczegółów pod banerkiem w prawym górnym
rogu :)