ßßß Cookit - przepis na Ryba w panierce

Ryba w panierce

nazwa

Wykonanie

Dziś na obiad ..ryba..pyszna..polecam..
dowol na ryba
sok z cytryny
2 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki wody
sól czosnkowa Prymat
pieprz czarny indyjski Prymat
Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Mąkę , jajka , wodę z solą i pieprzem zmiksować.Kawałki ryby panierować w masie , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Pieprz czarny-grubo mielony indyjski
Jeśli pieprz, to tylko z ojczyzny tej najpopularniejszej przyprawy Indii. Kiedyś pieprz indyjski był wyceniany na wagę złota. Dziś możesz go wypróbować w swojej kuchni. Lecz uważaj! Pieprz czarny grubo mielony Indyjski Prymat uzależnia niespotykaną nigdzie indziej wyrazistością smaku i piekielnie silnym aromatem.
Pieprz jako przyprawa ostra ma charakter uniwersalny i może być szeroko stosowany do bardzo wielu rodzajów potraw. Ziaren pieprzu w całości używa się do wielu mięs, ryb, zup, sosów, bulionów oraz marynat. Ważne, aby dodać go na początku przyrządzania potrawy, dzięki czemu zdąży się wydobyć jego charakterystyczny, lekko piekący smak. Chcąc zadbać o prawidłowe funkcjonowanie naszego układu trawiennego, nie powinniśmy stronić od pieprzu podczas codziennego przygotowywania naszych posiłków. Pieprz wpływa również pozytywnie na działanie układu odpornościowego, a także pobudza apetyt..
Sól czosnkowa
Sól czosnkowa Prymat to przyprawa o charakterystycznym smaku i zapachu. Jest idealnie zharmonizowanym połączeniem soli jodowanej oraz mielonego czosnku. Nieodzowna w kuchni ze względu na cieszące się popularnością połączenie czosnkowego i słonego smaku. Może być oryginalnym składnikiem wielu smacznych potraw mięsnych, rybnych lub tych, przygotowanych na bazie warzyw.
Sól czosnkowa może być stosowana jako substytut zwykłej soli kuchennej. Idealnie nadaje się do nacierania różnych gatunków mięs, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonała do aromatycznych sosów, warzyw, grzybów, twarogów, past, sałatek a także do potraw z grilla. Znakomicie smakuje sok pomidorowy wzbogacony słono - czosnkowym smakiem. Nawet najprostszą kanapkę można urozmaicić, dodając do niej soli czosnkowej. Dzienne zapotrzebowanie organizmu na sól wynosi 5 gramów.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/03/1242ryba-w-panierce.html