Wykonanie

Dziś na obiad ..
ryba..pyszna..polecam..dowol na
rybasok z cytryny2
jajka3 łyżki
mąki3 łyżki
wodysól czosnkowa Prymat
pieprz czarny indyjski Prymat
Rybę pokroić na kawałki, skropić
sokiem z cytryny i posypać
solą.
Mąkę ,
jajka ,
wodę z
solą i
pieprzem zmiksować.Kawałki
ryby panierować w
masie , smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron.
Pieprz czarny-grubo mielony indyjskiJeśli
pieprz, to tylko z ojczyzny tej najpopularniejszej
przyprawy Indii. Kiedyś
pieprz indyjski był wyceniany na wagę złota. Dziś możesz go wypróbować w swojej kuchni. Lecz uważaj!
Pieprz czarny grubo mielony Indyjski Prymat uzależnia niespotykaną nigdzie indziej wyrazistością smaku i piekielnie silnym aromatem.
Pieprz jako
przyprawa ostra ma charakter uniwersalny i może być szeroko stosowany do bardzo wielu rodzajów potraw. Ziaren
pieprzu w całości używa się do wielu
mięs, ryb, zup,
sosów,
bulionów oraz marynat. Ważne, aby dodać go na początku przyrządzania potrawy, dzięki
czemu zdąży się wydobyć jego charakterystyczny, lekko piekący smak. Chcąc zadbać o prawidłowe funkcjonowanie naszego układu trawiennego, nie powinniśmy stronić od
pieprzu podczas codziennego przygotowywania naszych posiłków.
Pieprz wpływa również pozytywnie na działanie układu odpornościowego, a także pobudza apetyt..
Sól czosnkowa
Sól czosnkowa Prymat to
przyprawa o charakterystycznym smaku i zapachu. Jest idealnie zharmonizowanym połączeniem
soli jodowanej oraz mielonego
czosnku. Nieodzowna w kuchni ze względu na cieszące się popularnością połączenie
czosnkowego i słonego smaku. Może być oryginalnym składnikiem wielu smacznych potraw
mięsnych,
rybnych lub tych, przygotowanych na bazie warzyw.
Sól czosnkowa może być stosowana jako substytut zwykłej
soli kuchennej. Idealnie nadaje się do nacierania różnych gatunków
mięs, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonała do aromatycznych
sosów, warzyw,
grzybów,
twarogów, past, sałatek a także do potraw z grilla. Znakomicie smakuje
sok pomidorowy wzbogacony słono -
czosnkowym smakiem. Nawet najprostszą kanapkę można urozmaicić, dodając do niej
soli czosnkowej. Dzienne zapotrzebowanie organizmu na
sól wynosi 5 gramów.