ßßß Cookit - przepis na Ryba z warzywami

Ryba z warzywami

nazwa

Wykonanie

Ryby ...można robić na wiele sposobów..Dawno nie robiłam ryby..a jak już robiłam w takiej pysznej panierce ... i trochę mi jej zostało..i cóż..słoiczek ogórków korniszonów, słoiczek papryki , kilka cebul, sok z kartonu...i pyszna rybka gotowa...najlepsza jednak na drugi dzień..Moje córki uwielbiają rybę przyrządzoną w taki sposób...robiłam już kilka razy...próbowałam warzywa kroić w paski , plasterki i kostkę..i jednak w takie większe paski smakują i wyglądają najlepiej.
dowolna ryba
sok z cytryny
2 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki wody
sól czosnkowa Prymat
pieprz czarny indyjski Prymat
słoik papryki konserwowej
słoik ogórków korniszonów
3-4 cebule
sok pomidorowy z kartonika [1,5 l]
olej rzepakowy
Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Mąkę , jajka , wodę z solą i pieprzem zmiksować.Kawałki ryby panierować w masie , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Paprykę i ogórki pokroić w paski , cebule w piórka. Cebulę zeszklić na gorącym oleju.Zdjąć z patelni i wymieszać z pokrojonymi ogórkami i papryką.Sok pomidorowy przelać do garnuszka i chwilę gotować, w razie potrzeby i własnego gustu doprawić.W pojemniku układać na przemian warzywa i rybę , każdą warstwę polewać gorącym sokiem pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/06/1348ryba-z-warzywami.html