Wykonanie
Ryby ...można robić na wiele sposobów..Dawno nie robiłam
ryby..a jak już robiłam w takiej pysznej panierce ... i trochę mi jej zostało..i cóż..słoiczek
ogórków korniszonów, słoiczek
papryki , kilka
cebul, sok z kartonu...i pyszna
rybka gotowa...najlepsza jednak na drugi dzień..Moje córki uwielbiają
rybę przyrządzoną w taki sposób...robiłam już kilka
razy...próbowałam warzywa kroić w paski , plasterki i kostkę..i jednak w takie większe paski smakują i wyglądają najlepiej.

dowolna
rybasok z cytryny2
jajka3 łyżki
mąki3 łyżki
wodysól czosnkowa Prymat
pieprz czarny indyjski Prymatsłoik
papryki konserwowejsłoik
ogórków korniszonów3-4
cebulesok pomidorowy z kartonika [1,5 l]
olej rzepakowyRybę pokroić na kawałki, skropić
sokiem z cytryny i posypać
solą.
Mąkę ,
jajka ,
wodę z
solą i
pieprzem zmiksować.Kawałki
ryby panierować w
masie , smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron.
Paprykę i
ogórki pokroić w paski ,
cebule w piórka.
Cebulę zeszklić na gorącym
oleju.Zdjąć z patelni i wymieszać z pokrojonymi
ogórkami i
papryką.
Sok pomidorowy przelać do garnuszka i chwilę gotować, w razie potrzeby i własnego gustu doprawić.W pojemniku układać na przemian warzywa i
rybę , każdą warstwę polewać gorącym
sokiem pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.